2011. augusztus 12., péntek

Morzsasüti

Negyedórás desszert, ami friss gyümölcsből és egy kis rafinériából áll mindössze.
Vegyünk egy jókora őszibarackot. Vagy almát. Vagy 2-3 szilvát. Vagy olyan gyümölcsöt, ami épp van otthon, a lényeg, hogy ne befőtt legyen. Kockázzuk bele 4 szufléformába - vagy olyan hőálló formákban, amiket nyugodt szívvel bele tudunk rakni a sütőbe. (Készíthető tortaformában is, csak akkor a tálalásnál számítsunk rá, hogy kicsit szétszórt lesz, bár ez az ízélményből semmit nem von le.)
Egy tálban nagyvonalúan morzsoljunk össze 5 dkg margarint 5 dkg cukrot és 5 dkg lisztet. Nem kell egynemű tésztává gyúrni, mivel úgyis morzsaként kell a gyümölcsre szórni. Ha szeretjük a fahéjat, tegyünk azt is a morzsába. A morzsát osszuk el a gyümölcsök tetején, majd 10-15 perc alatt 180 fokos sütőben süssük készre. 
A tetején ropogósra sült cukor, az alján csábító forró gyümölcs. Kell ennél több? Esetleg egy gombóc vaníliafagyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése