2011. augusztus 12., péntek

Tojásos lecsó újragondolva

Rendkívül egyszerű, de egyszerűségében is nagyszerű idény jellegű fogást sikerült találnom hétvégén anya egyik újságjában.
Ez az egytálétel valójában egy nagy rakás paradicsom -ettől állítólag fogyókúrás, viszont bizonyítottan finom.
Vegyünk egy csokor zöldhagymát vagy egy közepes fej hagymát és pirítsuk üvegesre egy pici zsíron vagy olajon. Kockázzunk bele egy zöldpaprikát és egy jó nagy adag paradicsomot (a recept eredetileg 20-25 dkg-ról beszélt). Csak sóval fűszerezzük. Ha a paradicsom kicsit átfőtt, az egészet tegyük hőálló tálba és üssünk rá egész tojásokat - mennyiségtől és a tál méretétől függően. A diétás adag egy főre egy tojás. Reszeljünk sajtot a tetejére és tegyük be jól előmelegített sütőbe. Akkor van kész, ha a tojás az ízlésünknek megfelelő állagúra sült.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a paradicsomos ételeket, a tojást és a sajtot. Szerintem egyenesen kihagyhatatlan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése