2011. április 22., péntek

Egy tojásból négy személyre

Ez a desszert minden, csak nem bonyolult, sőt, ami azt illeti, az egyik legegyszerűbb desszert, amit valaha készítettem, és nem ég oda, mint a puding. A hozzávalók tekintetében sem kell kiborulni, mert egészen kevésből is kihozható a dolog - bár Jozsó több pohárral is meg bír enni belőle. Négy szufléspohárnyi desszerthez szükségünk lesz egy tojásra, egy evőkanál cukorra, egy vaníliás cukorra, 1 dl tejre, egy szelet kenyérre vagy egy zsömlére és némi gyümölcsre. Én most magozott meggybefőttet használtam hozzá, de természetesen friss gyümölccsel is finom - és lassan itt az eperszezon.
A kenyeret vagy zsömlét kockázzuk fel és tegyük be a formákba - sütőbe fogjuk tenni, ezért úgy válasszuk ki a formákat -, majd tegyünk bele gyümölcsöt is - amennyit gondolunk, csak férjen bele a krém.
A krémhez keverjük össze a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük bele a tejet. A krémet óvatosan öntsük bele a formába a kenyérre és a gyümölcsre és pihentessük negyedórát. A pihenőidő leteltével tegyük 200 fokos sütőbe a desszertet és süssük készre - a teteje kicsit megbarnul, akkor már jó. Porcukrozva, melegen tálaljuk.
Ez a desszert is sokféleképpen variálható és még sok mindent ki lehet hozni belőle, ezért várhatóan fogok még kísérletezni vele. Másoknak is ezt ajánlom - a variációk száma szinte végtelen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése