2011. április 26., kedd

Indító energia

A reggeli a legfontosabb étkezés, hiszen az álmos, munkába induló embert - jó esetben - ez rázza formába a hosszú, dolgos nap előtt. De kinek van ideje reggelizni? - kérdezhetnénk néha jogosan. Persze lehetne kicsit hamarabb felébredni, vagy ma már Isten bizony, de ténylegelőre elkészíteni a honlapi ruhákat, nem hagyni mosatlan edényt a konyhában, bekészíteni a kávét vagy előre elkészíteni a gyerekek tízóraiját. Vagy talán mégsem ma, hanem inkább holnap. De holnap már tényleg elkezdjük. Ismerős? Néha talán még az is megcsúszik a feladatok elvégzésével, aki általában azért nem jár így, és mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy nincs ideje leülni reggelizni. Elindulni azonban ilyenkor is kell, az energia pedig - néhány kivételesen szerencsés ember kivételével - még mindig a reggeliből kellene, hogy származzon. 
Akármennyire kapkodunk is, a reggeli rohanás közben is meg tudunk inni valamit - hiszen két munkafázis között csak kortyolni kell egy nagyot. Ennek az instant reggelinek az alapjául szolgál ez az energiaital, ami segít elindítani a napot, nem szénsavas és főleg nem valami agyonnépszerűsített divatízű szörnyűség.
Ehhez a reggeli italhoz szükségünk lesz fejenként egy banánra, egy evőkanál mézre, 2 dl tejre, egy adagra a kedvenc kávénkból és egy tojásra. Nincs is más dolgunk, mint - a kávé kivételével - az egészet beletenni a turmixgépbe és gyorsan összekeverni. A kávét a legvégén öntsük csak bele és azzal is turmixoljuk össze egy kicsit - nehogy a forró kávétól tükörtojás legyen az italunkban. Ha készen van a koktél, töltsük bele egy bögrébe és a reggeli készülődés közben iszogassuk meg. Így egy teljes értékű reggelit fogyaszthatunk el egy pohárban, hiszen megvan benne a reggeli tojás, gyümölcs, egy pohár tej és a kávé is. A méz már igazán csak tetézi az energiaforrást. Szerintem mindenképp érdemes kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése