2011. június 21., kedd

Fahéjas karika

Újabb linzercsoda a repertoárban. Ez a fahéjas karika kihagyhatatlan mindazoknak, akik úgy imádják a fahéjat, mint én. A fahéj egyébként segíti az emésztést, javítja az étvágyat, ugyanakkor zsírégető fűszerként tartják számon. Nekem azonban csak egy mentségem van erre a fahéjas karikára, mégpedig az, hogy megőrülök a fahéjért.
A szokásos linzertésztát használjuk a recepthez, csak ne rakjunk bele vaníliás cukrot, hanem jól borítsuk meg fahéjjal - persze ízlés szerint, ki mennyire van oda érte. Sodorjunk kígyókat a tésztából, majd azokat ragasszuk össze karikába. Ebben a gyerekek is tudnak segíteni - Ferike előszeretettel gyúr kígyókat, csak arra kell vigyázni, ne nagyon egye meg a nyers tésztát. 180-200 fokos sütőben hamar megsülnek ezek a karikák, amiket kihűlés után akár csokiba is márthatunk. A kellemesen roppanós, finoman fahéjas végeredmény pedig akár kávé vagy kakaó mellé, akár magában is kitűnő csemege.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése