2011. január 30., vasárnap

Linzertészta

Valamikor évekkel ezelőtt - le sem merem írni, hány éve lehetett, mert szörnyen nagy számnak tűnik - egy sütőporos zacskó hátulján találtuk meg a - számunkra - tökéletes linzerreceptet. Azóta én ezt a receptet - kisebb-nagyobb módosításokkal rengeteg különböző sütemény elkészítésére használom. Később majd több felhasználását is megosztom, de az alapreceptet nem akarom többször leírni, mert itt bármikor megtalálható lesz:
 
Linzer alaprecept: (ez két adag, de én ennyi alatt neki sem tudok kezdeni a sütésnek)
400 g liszt
200 g cukor
250 g margarin
2 tojás
1 cs sütőpor
1 cs vanilincukor
1 citrom reszelt héja (kihagyható, különösen, ha még tovább ízesítjük a tésztát)
Elkészítés: a hozzávalókat összegyúrjuk, aztán legalább félóra hűtőben pihentetés után felhasználjuk a sütemény elkészítéséhez.

Csigasüti
Tegnap egy egyszerű kekszet készítettem a linzertésztából, amit Ferike mindig nagyon szívesen rágcsál, és mi is nagyon szeretjük. Ehhez a süteményhez a fenti linzertészta felébe kakaót kell keverni, aztán pihentetés után a két lapot kinyújtani és együtt összetekerni, majd a kapott kígyót felszeletelni kekszekké.
180 fokos sütőben 5-8 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése