2011. január 27., csütörtök

Falatkák

Tapasztalataim alapján a tepertő a disznóvágás egyik olyan terméke, amiből valahogy mindig túl sok van. Frissen szoktunk enni belőle valamennyit, esetleg készítünk egy részéből pogácsát, de a végén mindig azt vesszük észre, hogy már a fülünkön jön ki és még mindig rengeteg van. A legnagyobb baj a tepertővel - amellett, hogy alapvetően nem szeretem - az, hogy egy idő után megavasodik, tehát nem végtelen a felhasználási ideje.
Tegnap este viszont sikerült alkotni egy olyan tepertőkrémet, amit még én is szívesen megeszek, és ami a legjobb benne, hogy nagyon egyszerű, jól variálható és készíthető bármiből, amit otthon találunk (a tepert azért alap hozzá)

Tepertőkrém: Kb. egy marék darált tepertőhöz főzzünk meg és törjünk össze 2 közepes krumplit, egy tojást és fűszerezzük tetszés szerint sóval, borssal, paprikával, fokhagymával, hagymával, mustárral, paprikakrémmel, zöldfűszerekkel.

Gasztrotipp: a tepertőkrém tejföl, kefir vagy natúr joghurt hozzáadásával krémesíthető.

Gasztrotipp: tepertőkrémmel készíthetünk falatkákat hidegtálra, de akár szendvicskrémként is használhatjuk.

falatkák tepertőkrémmel
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése