2011. július 12., kedd

Charlotte hercegnő

Ezt is megértük, Adri 25 lett tegnap. Ilyenkor mostanában az a szokás, hogy mindenféle extrém ötletekkel áll elő az ünnepelt, hogy milyen tortát szeretne. Így lett ez a torta királylányos és playboy nyuszis. De mielőtt valaki megijedne, hogy ez egy mennyire bonyolult torta, mindjárt megmutatom, hogyan készült. Nem kell azt hinni, hogy valami cukrászfenomén vagyok - tudom, annyira nem is jó. :)
Szóval, a charlotte egy félgömb alakú torta, aminek a belseje tele van krémmel - ez jelenleg málnás-túrós és sima túrós krém.
Először is szükségünk lesz egy piskótatekercsre - ez van a krém "felett" -, illetve egy kerek piskótalapra. A tekercset 4, a lapot 3 tojásból sütöttük (bár utólag kiderült, hogy 2 is elég lett volna). A piskótákat nyugodtan el lehet készíteni hamarabb, csak a tekercset töltsük be melegen. Mi málnalekvárt tettünk a tekercsbe, mivel málnás lett a krém is.
Béleljük ki a tálat
A krémet egyszerűen a zselatin fix zacskóján lévő túrókrém receptből készítettük el - 2 adaggal, 50 dkg túróból. A túrókrém felébe belekevertünk egy kis tálka összeturmixolt és egy fél tálka darabos málnát - ez a krém került "belülre".
Válasszunk ki egy kellően szimpatikus kerek aljú tálat és béleljük ki folpackkal, majd szépen pakoljuk bele a felszeletelt piskótatekercset. Ezután jön a krém. Mi direkt kétfélét tettünk bele - először a sima túrósat, majd a közepére a málnásat. Ha a tortát betöltöttük, tegyük rá a kerek lapot és óvatosan fordítsuk rá egy lapos tálra vagy tányérra - ekkor nyer értelmet a folpack, mivel így biztosan nem ragad bele a tálba a süti. Eddig tart a charlotte torta elkészítése - ez már így is dekoratív, ha nem akarjuk tovább fokozni.
Kenjük bele a krémet
Töltsük fel krémmel
A díszítéshez én cukormasszát (fondant-ot) használtam, de lehet akár marcipánnal is dolgozni. A baba itt tömör cukor, de egyes cukrászdákban egyszerűen egy Barbie baba felső testét "ültetik" rá. Ha cukormasszával dolgozunk, egy kis vajas krémre még szükségünk van, hogy hozzáragadjon a tortához. Ezt 5 dkg vajból és 5 dkg porcukorból esetleg egy kis aromával vagy színezékkel készítjük el. Ha valakinek marad túrókrém, az is jó ragasztóanyag, de nekünk nem maradt. :)
A torta készítésének és a díszítésnek a menete ide kattintva látható képekben.

Tegyük rá a tortalapot
Fordítsuk meg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése