2011. július 14., csütörtök

Zöldségragu

Erre a zöldségragura nagyon büszke vagyok és nem csak azért, mert egyszerű és gyors.
Ferike furcsán válogatós. Nem az van, hogy nem eszik meg bizonyos ételeket - az egyszerűbb lenne,  mert egyszerűen nem főznék olyat. Ó, nem, Ferike mindent megeszik, csak valamiért nem szereti kombinálni az ételeket. Vagyis az evés úgy működik, hogy kiválaszt a tányérról egyfajta ételt - húst, zöldséget - és csak azt eszi meg, a többihez nem nyúl vagy rosszabb esetben le is tolja a tányérjáról. Ehhez képest ezt a zöldségragut egy az egyben megette, sőt, két tányérral evett belőle. Szóval, méltán vagyok büszke rá.
Egy hagymát pirítsunk meg egy evőkanál zsíron vagy olajon, tegyünk hozzá mindenféle kockára-karikára vágott zöldséget - ami éppen van otthon. Én konkrétan sárgarépát, zellerlevelet, petrezselyemlevelet, paprikát, uborkát és zöldbabot tettem bele. Tegyünk hozzá egy kis paradicsomlevet (vagy paradicsomot, ha van otthon), fűszerezzük sóval, borsikafűvel, kakukkfűvel, rozmaringgal, majoránnával vagy bármilyen fűszerrel, amit szeret a család. Egy kis betétnek tehetünk bele karikára vágott házi kolbászt. Az elkészülést általában a sárgarépa puhasága jelzi, mert ezek közül a zöldségek közül az párolódik meg legkésőbb.
Különösen jó vacsora meleg nyári napokra, ami nem nehéz, így nem terheli meg a gyomrot. Kolbász nélkül pedig akár diétásnak is nevezhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése