2011. május 6., péntek

Finom és tápláló leves

Ma igyekeztem egy könnyű, friss, tápláló és - állítólag - zsírégető levest készíteni. Sok ügyességet nem igényel a dolog, mindössze egy kis sárgarépából, petrezselyemből, zellerből és borsóból kell zöldségleves főznünk. Ízesítésnek tegyünk bele sót, borsikafüvet (ha nincs, akkor borsot, de keveset) és egy gerezd fokhagymát. Amikor a zöldség megfőtt - ne főzzük szét - üssünk bele egy tojást és főzzük 2-3 percig - tovább ne, mert akkor megkeményedik. 
A tojással megvan a kellő fehérjebevitel és táplálóvá válik a leves, míg a zöldségek segítik az emésztést. Ha mégsem lenne elég ebédre, együnk még egy tányérral. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése