2011. május 7., szombat

Mézes puszedli

Ez a kedvenc puszedlireceptem az összes közül - próbáltam már néhányat - főleg azért, mert nem kell órákat - rosszabb esetben egy fél napot - pihentetni a sütés előtt. Egyszerűen csak összegyúrjuk, kiszaggatjuk és már lehet is sütni. Ráadásul egyáltalán nem keményedik meg - ha nem sütjük túl -, ezért amiatt sem kell állnia, hogy megpuhuljon. Egyszerűen tökéletes.
Emellett még egy fontos dolog köthető ehhez a sütihez; ez volt az utolsó sütemény, amit a nagymamámnak sütöttem, amikor még tudott süteményt enni. szerette ezt a sütit, én pedig azóta is imádom.
Tehát a recept: 70 dkg liszt, 30 dkg cukor, 2 dl méz, 1 teáskanál szódabikarbóna, 4 tojás, fahéj, szegfűszeg (ízlés szerint adagoljuk, ha nem szeretjük, hagyjuk ki). A hozzávalókat egyszerűen gyúrjuk össze, majd a tésztát nyújtsuk ki ujjnyi vastagra és szaggassuk ki a kívánt formára. Ha nem kis gyereknek készül, tehetünk a tetejére diót is. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg - vigyázzunk, ne süljön túl, mert akkor megkeményedik.
Nem csak karácsony környékén süthető. Nálunk még sosem maradt meg belőle egy szem sem, de ha valakinél ez gond, ne felezze meg az adagot, inkább küldje el nekünk a maradékot. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése