2011. május 10., kedd

Almás pite

Hmmm. Ilyet ma is muszáj készítenem. Még jó, hogy egy nagy adag linzertésztát begyúrtam hozzá, és csak minimális mennyiség kellett belőle. Így most van a hűtőben még egy nagy adag tészta, csak a tölteléket kell elkészíteni hozzá.
A töltelék pedig lehet akármi: gyümölcs, dió, lekvár vagy akár ezek tetszőleges keveréke.
Ebben a pitében egyszerű reszelt alma van - jó sok: kb 7-8 elég nagy almát reszeltem bele -, amit egy kis cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítettem. Az arányok attól függnek, hogy mennyire édesen vagy fűszeresen szeretjük.
A pitesütőt béleljük ki vékonyan a linzertésztával és szórjuk meg a tetejét zsemlemorzsával, darált dióval vagy akár kekszmorzsával - ez azért kell, hogy a töltelék ne áztassa szét a tésztát. Ezután tegyük rá a gondosan kicsavart almát - a levét jóízűen fogyasszuk el, így gyorsabban telik a várakozási idő, amíg megsül a süti. Az alma tetejére vékonyra kinyújtott és csíkokra vágott tésztából készítsünk rácsot. 180 fokos sütőben süssük addig, amíg szép aranybarna nem lesz a tészta. Fahájas porcukorral megszórva tálaljuk.
Tényleg fogok egyet sütni ma is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése