2011. május 6., péntek

Márvány muffin

Egyszerű és nagyszerű, ráadásul megsül a reggeli készülődés közben is. Nem is véletlen, hogy az amerikaiak előszeretettel készítik. 
Ma reggel olyan hangulatom volt, hogy márványos sütit akartam enni, de egy kuglóf sajnos sokkal hosszabb ideig sül, ezért kicsit változtattam a formán.
A 12 márványos muffinhoz 3 tojást verjünk fel 15 dkg cukorral, adjunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot, egy citrom levét és reszelt héját (ez elhagyható), aztán keverjünk bele 15 dkg lisztet, egy csomag sütőport és 5 dkg margarint.
A kész tészta nagy részét kanalazzuk bele a muffinformákba - kb. 12 kiskanálnyi maradjon -, majd a maradékba keverjünk bele 2 tk kakaóport. A kakaós tésztát teáskanállal kanalazzuk a világos tészta tetejére és egy hústűvel vagy fogpiszkálóval keverjük össze, hogy márványos hatása legyen. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése