2011. március 2., szerda

Amerikai palacsinta

A tegnapi nap nem volt épp a legszerencsésebb számomra. Mindent elfőztem, túlsütöttem, elejtettem. Végül azért sikerült túlélni a dolgot - és csak egy üveg dekanterem bánta a bénázást -, sőt még egy egészen jó desszertet is sikerült összedobnom.
Ez a palacsinta autentikusan reggeli  és irtózatos mennyiségű juharsziruppal eszik, de én mégis desszertnek ajánlom egy kicsit kevésbé túlédesítve.
Amerikai palacsinta friss almalekvárral: 12 dkg lisztből, 3 tojásból fél csomag sütőporból, 3 ek cukorból, csipetnyi sóból és 1,5 dl tejből robotgép segítségével keverjünk palacsintatésztát, aztán süssük ki. Figyelem, az amerikai palacsinta vastagabb, mint az általunk megszokott francia változat, ami többek között a sütőpornak köszönhető. Általában nem is olyan nagy méretűre sütjük, mint a normál palacsintát, hanem tenyérnyi darabokra. Mivel nekem nincs amerikai palacsinta sütőm - ami kb olyan, mint a gofrisütő és és szép egyenletes méretű kör alakú palacsintákat lehet velük alkotni - leginkább ovális palacsintáim lettek - de ez az értékükből mit sem von le.
Az almalekvár - be kell valljam - először almakompót akart lenni, de végül utolérte a tegnapi bakiszériám, ezért túlfőztem, úgyhogy végül kicsit még tovább főztem és összetörtem lekvárnak. Egyébként egy kockára vágott alma, egy kis víz, 3 tk cukor és egy kis fahéj felhasználásával készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése