2011. március 12., szombat

Tavaszi sütemény

Vidám, finom, színes és könnyű. Azt hiszem, így jellemezhető legjobban ez a sütemény. 
Az elkészítéséhez 3 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 ek olaj és 3 ek víz felhasználásával készítsünk piskótát.
A fehér krémhez 3 kis poharas tejfölt keverjünk össze 2 csomag vaníliás cukorral és egy csapott ek kristálycukorral, majd kenjük fel a kihűlt piskótára és hűtőben dermesszük meg.

A piros zseléhez szörpből vagy gyümölcsléből készítsünk el 7 dl-t és egy csomag étkezési zselatinnal, a tasakon jelzett módon készítsük el és tegyük a sütemény tetejére.
Lehetőleg hűtőben tároljuk és minél hamarabb pusztítsuk el - szerintem ezzel nem lesz gond. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése