A kárászról tudvalevő, hogy rendkívül ízletes, viszont nagyon szálkás hal. Van azonban egy csodás módszer, amivel meg lehet szabadulni a szálkák kellemetlenségétől és élvezhetjük ezt a csodás finomságot. A kárászt - egyébként a keszeget is - 2-3 milliméteres távolságokra be kell irdalni egészen a gerincéig, így aztán sütés után elfelejthetjük a kellemetlen szálkákat.
A sült kárászt egy régi elkészítési módszerrel sütöttük meg, amit azonban kicsit megbolondítottunk a fűszerezéssel. A beirdalt kárászt sóval és borssal hintettük meg, majd fokhagymával és citromlével bedörzsölve pácoltuk néhány órát. A pácolás után paprikás lisztbe forgatva sültek meg a kárászok, amik így igazán utánozhatatlan ízzel és ropogóssággal ajándékoztak meg minket.
Ez a fogás azért kinézetre sem utolsó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése