2011. március 3., csütörtök

Teher alatt nő a pálma

Jellemző rám, hogy akkor fogok bele a "bonyolult" ételekbe, amikor a legkevesebb időm van rá. Most elmondom, hogyan lehet minimális idő- és erőbefektetéssel megalkotni egy ilyen hidegtálat, aminek a legbonyolultabb fogása a panírozott hagymakarika - na jó, talán még a franciasaláta. Nézzük, mire is van szükség.
Kemény tojáshoz: mossuk meg a tojásokat és főzzük őket keményre - befektetett munka kb fél perc + főzés.
Franciasalátához: vágjunk kockára és főzzünk meg delikátos vízben 2-3 répát, 2 petrezselymet és 2-3 krumplit. Ha megfőtt, tegyünk hozzá 1 kockára vágott almát és 2-3 savanyú uborkát, majd az egészre tegyünk tartármártást (recept itt). Befektetett idő: kb 5-8 perc + főzés.
A kolbászos karajhoz: egy darab sertéskarajt egy éles késsel szúrjunk fel középen és dugjunk a lyukba egy darab kolbászt. A karaj külsejét sózzuk, borsozzuk és kis zsírral és vízzel tegyük egy tepsibe. Maximum hőfokon egy óra alatt magában megsül. Befektetett munka kb 2-3 perc + sütés.
Panírozott hagymakarikák. Erről nemrég írtam itt. Befektetett munka itt is kb 10-12 perc.
Ezek után már csak fel kell szeletelni a kész ételeket, elrendezni őket a tálon és bezsebelni a dicséreteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése