2011. március 1., kedd

Melegszendvics

A melegszendvics egy bármikor viszonylag gyorsan elkészíthető fogás. Különösen egyszerű, ha csak megvajazzuk a kenyeret - mi elő szoktuk pirítani -, teszünk rá valami kolbászt vagy felvágottat és reszelünk rá sajtot. A másik lehetőség a melegszendvicskrém készítése, ami szintén nem túl bonyolult, csak egy kicsit időigényesebb - mivel kemény tojás kell bele.
15 dkg kenőmájashoz adjunk 5 dkg margarint, 3 kemény tojást és fűszerezzük ízlés szerint. Mi mustárt és paprikakrémet tettünk bele, de tetszőlegen tehető bele akármilyen fűszer. Arra vigyázzunk, hogy a mustár például általában sós, tehát külön sózás előtt feltétlenül kóstoljuk meg, hogy szükséges-e.
A melegszendvicsre a krémen vagy a felvágotton kívül már csak reszelt sajt kell és készen is van. Ami pedig a legjobb benne, hogy akár több napos szárazabb kenyérből is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése