2011. február 28., hétfő

Pácolt vaddisznócomb, sült burgonyaszeletek és tzatziki

Könnyed, tápláló és finom ebéd, körülbelül így jellemezhetném ezt a fogást, aminek egyetlen télből kizökkent alkotórésze a tzatziki, ami egy uborkás-fokhagymás tejfölös saláta vagy öntet, ki minek nevezi.
A combszeleteket hagymából, fokhagymából, paradicsomléből, ketchupból, mustárból készült, sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel fűszerezett pácban pihentettem egy éjszakát, utána pedig kis zsírral és vízzel felöntve hőálló edényben megsütöttem.
A tzatzikihoz az uborkát le kell reszelni, besózni, majd kicsavarni és fokhagymás, sós tejfölbe belekeverni. Az egész fogáshoz - ami egyébként bármilyen szelethúsból elkészíthető - jól illik köretként a karikára vágott sült burgonya. 
A tejfölös tzatziki miatt inkább félszáraz fehér bort ajánlanék hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése