2011. február 22., kedd

Maradék karfiolból

Anyával mindig az utolsó utáni pillanatban is leszedjük a legkisebb kifejlődött ehető részeket is a növényekről. Ez az adag karfiol nem azért maradék, mert egy nagyobból maradt, hanem mert ez volt a tavalyi év utolsó termése - gyakorlatilag egy maréknyi apró rózsa, amiből túl sok mindent nem lehetett volna készíteni. Két személynek viszont tartalmas fogás varázsolható belőle egy kis tojás és némi kreativitás segítségével.
Pároljuk elő a karfiolt sós-borsos vízben, majd tegyük egy hőálló edénybe vagy tepsibe. Keverjünk fel 3 tojást egy kis tejjel, 1 ek liszttel, jó adag reszelt sajttal - kihagyható, ha épp nincs otthon - és sóval borssal. A tojásos keveréket öntsük a karfiolra, fedjük le és sütőben süssük készre.

Gasztrotipp: Ha a sütés vége előtt levesszük a fedőt, szép pirosra sül a tojás teteje.


 Gasztrotipp: Ez a fogás nem csak karfiolból, hanem bármilyen zöldségből elkészíthető, akár vegyesen is. Érdemes próbálkozni a kombinációkkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése