2011. február 15., kedd

Túrórudi

Ó, igen, ez az aminek látszik - és ami azt illeti, nagyon büszke is vagyok rá. Ezt a receptet már formálgatom egy ideje - egy túrótorta krémjéből jött az ötlet, de arra nem emlékszem, milyen alkalomra is készült. Mindenesetre, most végre elérkezett a megvalósítás.



Túrórudi: 25 dkg túrót keverjünk össze 2 dl tejszín felvert habjával, 2 ek porcukorral, egy citrom reszelt héjával és levével és keverjünk hozzá egy csomag  (Dr Oetker) zselatin fixet.

A túrókrémet folpackba csomagolva rudakká formáljuk és hűtőben megdermesztjük. A megdermedt rudakat olvasztott csokival vonjuk be és élvezzük az eredményt. Nekem ebből az adagból 10 túrórudi lett úgy, hogy kb 2 evőkanálnyi túrókrémet raktam bele egy rúdba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése