2011. február 2., szerda

Cappuccino

Nem, ez a cappuccino nem porból van, hanem valódi, főzött kávéból és tejhabból.
A tejhab készítése nem bonyolult dolog és akár speciális eszközök nélkül is megoldható - nekem sincs tejhabosítóm például.
Tapasztalataim szerint, ahhoz, hogy a tejet kellően fel tudjuk habosítani, fel kell forralni. A forralt tejet aztán egyszerűen tejhabosítóval, botmixerrel, kézi mixerrel vagy kézi habverővel egy-két perc alatt fel tudjuk habosítani.
A cappuccino elkészítéséhez tegyünk a pohár aljára ízlés szerinti mennyiségű cukrot, öntsünk rá egy adag frissen főzött feketekávét, majd öntsük fel a forralt, habosított tejjel.
Díszítésként reszelhetünk a tetejére csokoládét.
Gasztrotipp: különlegesebbé tehetjük a cappiccinot, ha cukor helyett mézzel édesítjük, de akár vaníliával is megbolondíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése