2011. február 19., szombat

Borsófőzelék répás-húsos lepénnyel

Ez a fogás egy igazi klasszikus - meglehetősen újragondolva. A teljesen hagyományos borsófőzelékhez ezúttal nem egyszerű fasírtot készítettem, hanem egy sokkal különlegesebb - mégis egyszerű és finom feltétet.

Borsófőzelék: a borsót sós vízben megfőzzük, majd lisztből és tejfölből készült habarással besűrítjük. (Én nem rántom be a főzelékeket, de ha valaki úgy szokta, akkor nyugodtan.)

Répás-húsos lepény: keverjünk össze darált - vagy apróra darabolt - húst reszelt répával, liszttel, tojással,  kis tejjel, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, majd forró zsíron süssünk  belőle lepényeket. (Azért nem szeretek ezekhez az ételekhez mennyiséget írni, mert a répa lédússága, a tojás nagysága, sőt, még a hús zsírossága is befolyásolhatja, hogy mennyiből lesz összeállítható lepény.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése