2011. február 25., péntek

Bolognai

Adri változata



A látszattal ellentétben nem beszéltünk össze Adrival, egyszerűen csak mindketten nagyon szeretjük a bolognait, és éppen két nap eltéréssel jutott eszünkbe ugyanazt főzni. Viszont, ha már így esett, mindkét képet megmutatom.

A recept nagyon hasonló mindkét esetben, úgyhogy most csak a sajátomat írom le.


Bolognai ragu: zsíron pirítsunk üvegesre egy nagy fej hagymát, majd öntsük fel meleg vízzel és tegyünk bele - 2 nagyobb vagy 3 kisebb - kockára vágott sárgarépát, egy fél kockára vágott zellert (vagy ha nincs, akkor egy csokor zellerlevelet), sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és pároljuk meg. Amikor a zöldségek már majdnem megpárolódtak, tegyünk rájuk sűrített paradicsomot vagy paradicsomlevet és ízesítsük bazsalikommal és kakukkfűvel. Ezután tegyünk fél kg darált húst a raguba és főzzük készre. Ha kell, fűszerezzük tovább ízlés szerint.
Spagettitésztával és reszelt sajttal tálaljuk. Száraz vörösbort ajánlok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése