Túrógombócot ritkán szoktam készíteni. Nem azért, mert bonyolult, csak egyszerűen ritkán jut eszembe. Most viszont volt itthon túró, és adta magát a lehetőség, amit kár lett volna kihagyni.
Túrógombóc: 250 g túrót, 100 g búzadarát, 3 tk cukrot és 3 tojást keverjünk össze, majd hagyjuk állni 20 percet, hogy a gríz megdagadjon. A masszából formázzunk gombócokat és sós vízben főzzük ki őket - a kész gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor kell kiszedni őket. A megfőtt gombócokat forgassuk cukrozott dióba és enyhén cukrozott tejföllel vagy natúr joghurttal leöntve tálaljuk.
Gasztrotipp: a túrógombócot eredetileg nem dióba forgatják, hanem zsemlemorzsába vagy búzadarából készült prézlibe, de szerintem legalább egyszer érdemes kipróbálni a diós változatot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése