2011. február 11., péntek

Marcipánszívek


Ezek a szív alakú bonbonok nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Készíthetjük őket valódi marcipánból, de egy kis ügyességgel olcsóbb, ám ugyanolyan finom megoldást is választhatunk.
15 dkg búzadarát forrázzunk le fél dl tejjel, majd keverjünk hozzá 10 dkg olvasztott margarint, 20 dkg darált kekszet vagy piskótát és 20 dkg porcukrot. Ezt a masszát ízesítsük fehér mandulaaromával (ne használjunk túl sokat).
Az elkészült masszát táblán nyújtsuk ki és kis szív alakú süteményszaggatóval készítsünk belőle bonbonokat.
Az elkészül szíveket olvasztott csokoládéval (30 mp mikrózás és kavargatás, ahogy azt már leírtam korábban is) vonjuk be és sütőpapírra vagy rácsra téve szárítsuk meg. 

Gasztrotipp: Én tortalapátra szoktam rátenni a bonbonokat, rácsorgatom a csokit, leteszem a sütőpapírra, és amikor megszilárdult a csoki, akkor vonom be a talpát.

A kész bonbonokat tetszés szerint díszes edénybe vagy akár saját készítésű díszdobozba is tehetjük. Ajándéknak kitűnő - feltéve, ha marad belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése