2011. február 15., kedd

Resztelt máj sajtos omletten

Egyszerű és tápláló reggeli lehet ez a fogás, de akár egy gyors ebédnek vagy vacsorának is megfelel. A resztelt májat általában nem szoktuk tojással tálalni és az omlett is önmagában tejes fogás, de most mégis úgy gondoltam, hogy kombinálom a kettőt.
Resztelt máj: zsíron vagy olajon pirítsunk üvegesre egy fej hagymát, majd tegyük rá a feldarabolt csirkemájat (2 személyre kb 20-25 dkg-ot). Borsozzuk meg a májat és 3-4 perc alatt süssük készre. Ha levettük a tűzről, sózzuk meg és tálaljuk.
Sajtos omlett: Személyenként keverjünk össze egy tojást, fél dl tejjel, 2 ek liszttel és annyi sajttal, amennyit nem szégyellünk. Így sűrű palacsintatésztát kapunk (ha a sűrűség nem megfelelő hígítsuk tejjel vagy sűrítsük liszttel). A masszát sózzuk és borsozzuk és palacsintasütőben süssük ki - személyenként egy omlett legyen belőle (ez vastagabb lesz, mint egy palacsinta, de az a jó).

A fogás elkészítéséhez az omlett tetejére halmozzuk rá a resztelt májat és még melegen tálaljuk. Reggelire jó választás hozzá egy bögre forró tea.

2 megjegyzés: