2011. február 16., szerda

Provanszi sertéscsíkok pitában


Ez a fogás - megint - egy olyan gyenge pillanatomban készült, amikor hirtelen nem volt ötletem, hogy mit készítsek. Ebben az ételben a legidőigényesebb a pita elkészítése - vagyis a kelesztés -, ezért célszerű azzal kezdeni, de alapjában véve nincs vele nagy baj.
 
 
Provanszi sertéscsíkok: vágjunk csíkokra egy darab sertéscombot, hagymás zsíron pirítsuk elő, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, rozmaringgal és bazsalikommal, majd öntsük fel egy kis vízzel és süssük készre - ez kb 10-15 percet vesz igénybe a húscsíkok méretétől függően. Tálalhatjuk akár sült burgonyával vagy salátával is, de beletölthetjük pitába, ahogy én készítettem.
Pita: (10-12 darab)
40 dkg liszt, 1 cs élesztő, 2 tk cukor, 1 ek étolaj, 2 tk só, langyos víz.
A hozzávalókból tésztát dagasztunk és háromnegyed órát kelesztjük. Amikor a tészta a duplájára kelt, 10-12 részre osztjuk, kerek lepényekké formáljuk őket és  180 fokos sütőben néhány perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a pita egyik végét levágjuk és ha nem nyílik szét magától, kés segítségével zsebbé alakítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése