2011. február 9., szerda

Vadas

A vadasról mindenki azt hiszi, hogy valami nagyon bonyolult étel, pedig semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint akármelyik mezei pörköltet, csupán babérlevél, mustár és tejföl kell bele.
Általában az emberek nagy része a vadast marhahúsból készíti, nekem szerencsésebb a helyzetem, így ez a vadas tényleg vadból - nevezetesen vaddisznóból készült.
Az elkészítése rendkívül egyszerű. A kockára vágott húst hagymás zsírra dobjuk, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, babérlevelet adunk hozzá, felöntjük vízzel és elkezdjük főzni. Fűszerezésként még mustárt adunk hozzá, illetve tehetünk bele friss paradicsomot és paprikát - télen lecsót. Amikor a hús megsült, tejföllel habarjuk be - liszt nem kell hozzá - és sűrűsítsük be a szaftot a kíván állagúra.

A vadas tálalásához nokedlit - más tájegységeken galuskaként ismerik - ajánlok. Ehhez tojást, lisztet vizet és sót keverünk össze, majd forrásban lévő vízben néhány perc alatt készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése