2011. március 13., vasárnap

Májas tortellini

A májas tortellini ijesztőnek tűnhet első hallásra, pedig valójában egyáltalán nem bonyolult és nagyon esztétikus étel.

Házi tészta: 25 dkg lisztből, 2 tojásból, csipetnyi sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz kényelmesen nyújtható tésztát gyúrunk. Ezt a tésztát akár levesbetétnek, akár köretnek, akár töltve, édesen vagy sósan is használhatjuk.

A májas tortellinihez egyszerű resztelt májat készítettem, annyi extrával, hogy elkapartam a májat, mintha töltelékbe menne. A betöltött tésztát sós vízben néhány perc alatt főzzük ki, majd 5 dkg olvasztott margarin és 3 ek tejföl keverékében forgassuk meg. Reszelt sajttal tálaljuk-




A tortellini betöltéséhez kör alakúra szaggassuk a tésztát, a felébe tegyünk tölteléket, hajtsuk ketté, jól nyomkodjuk össze a széleit, majd a két sarkát összefogva formázzuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése