2011. március 4., péntek

Citromtorta

Az omlós, puha linzertészta édessége tökéletesen ellenpontozza a kellemes zselés állagú fanyar citromkrém savanyúságát. Tökéletes ízkompozíció és még csak nem is bonyolult.
A citromkrémhez gőz fölött olvasszunk bele 5 dkg margarint és 10 dkg cukrot két citrom levébe és reszelt héjába, majd ha egy kicsit kihűlt, keverjünk bele 3 egész tojást és szintén gőz fölött kevergetve főzzük még 10 percig. A krémet ezután szűrjük át, hogy az esetlegesen megmaradt tojásfehérje-darabok ne rontsanak a minőségén, majd keverjünk bele egy zacskó zselatin fixet.
A torta tésztája egyszerű linzer alaptészta, amit egy 18 cm-es tortaformában sütöttem meg kissé peremesre, maj egyszerűen belekentem a citromkrémet és a hűtőben megdermesztettem. 
Tálaláskor tehetünk rá tejszínhabot és csokidíszt, de önmagában is tökéletes desszert.
A csokidíszhez végre készítettem mintaívet. Ezt a képet - teljes méretben - kinyomtatva a sütőpapír alá téve szép egyforma csokidíszeket készíthetünk.
minta a csokidíszhez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése