2011. március 11., péntek

Lágy tojás

A tojás szinte kifogyhatatlan fehérjeforrás, tápláló és finom reggeli. 
A lágy tojás mindössze 3 perc alatt készül el - ha tovább főzzük, akkor már nem lesz kellemesen lágy - és egy szelet pirítóssal, valamint egy bögre teával tökéletes választás egy rohanós reggelre. Mire a tea megfő és a pirítós elkészül, le is telik a 3 perc, ami után már csak meg kell tisztítanunk a tojást.
A lágy tojás készítésekor a tojásokat forrásban lévő vízbe tegyük és három perc után vegyük ki - vigyázzunk, ne kézzel fogjuk meg, mert forró. A lágy tojást szervírozhatjuk tányéron, de beletehetjük akár egy erre a célra készült tojástartó pohárba is - mi otthon anno egyszerű felespohárba tettük.

Figyelem: a tojásokat jó alaposan mossuk meg a főzés előtt, hogy elkerüljük a szalmonella fertőzést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése