2011. március 22., kedd

Tojásleves

A tojásleves olyan fogás, amit valószínűleg sosem készítenék el magamtól, viszont sokan szeretik és Adri jóvoltából mégis meg tudom mutatni. A recept teljesen az Adrié, én - bevallom -, nem tudok ilyet főzni.
Ennek a levesnek az egyszerűsége ámulatba ejtő, néhány perc alatt elkészül és meglehetősen tartalmas fogás. Először is készítsünk egy mezei rántást - lisztet pirítsunk le olajon vagy zsíron -, majd engedjük fel vízzel (hideg rántást meleg vízzel, meleg rántást hideg vízzel) - vigyázzunk, nehogy csomós legyen. A levest sóval, borssal, paprikával, delikáttal ízesítsük, majd folyamatos kevergetés mellett tegyük bele a tojást, amit úgy készítünk, hogy (4 liter leveshez) 2-3 tojást felkeverünk egy kevés liszttel. Ha szeretjük a buggyantott tojást, akkor egész tojást is főzhetünk bele - ha lágyan szeretjük, akkor elkészülés után vegyük ki a forró levesből és csak tálaláskor tegyük a tányérba, különben a leves melegségétől úgyis keményre fő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése