2011. február 21., hétfő

Lekváros leveles

Nem is tudom, hogy tartott eddig, hogy eljussak a leveles tészta bemutatásához. Pedig ez is egy egyszerű, előre elkészíthető és később tetszőlegesen felhasználható tészta. Készíthetünk belőle sós és édes süteményeket is, a variációk száma szinte végtelen.
A képen látható süteményhez a leveles tésztába tegyünk sűrű lekvárt - ebben szilvalekvár van -, formázzuk meg és kisütés után porcukorral szórjuk meg.


Leveles tészta: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 ek ecet, 6 ek víz, csipetnyi só.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és hűtőbe téve lehetőleg több órát pihentetjük. Felhasználáskor kinyújtjuk és többször meghajtogatjuk, hogy a levelesség kialakuljon. Napokig eláll a hőtőben lezárva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése