2011. február 13., vasárnap

Meggyes rácsos

A meggyes rácsos az egyik kedvenc süteménykombinációm. Egyszerű linzertésztából készül, a krém pedig a Feketeerdő tortánál használatos meggyes krém - a megtanulásáért köszönet Abunak, aki azt állította, hogy Ket nem szereti a Dobos tortát.

Meggyes krém: egy 7 dl-es üveg magozott meggybefőtthöz adjunk egy csomag vanília pudingport és főzzük addig, amíg a befőtt leve zselés állagú nem lesz.
Meggyes rácsos: egy adag (400 g lisztből készült) linzertészta bő felét terítsük szét egy tepsiben. A tészta tetejére kenjük rá egyenletesen a meggyes krémet. A maradék linzertésztából sodorjunk vékony (5-7 mm-es átmérőjű) rudakat és rácsos elrendezésben tegyük rá a sütemény tetejére. 160-180 fokos sütőben süssük megy (kb 20 perc). Porcukrozva, kockákra vágva tálaljuk.

Gasztrotipp: a meggyes krémbe tehetünk egy kevés őrölt fahéjat, ettől még pikánsabb lesz a sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése